Новини ТНТУ ім. І.Пулюя

Новини ТНТУ
Новини та події Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя
PDF Друк E-mail

Спеціальності, за якими проводиться підготовка фахівців на факультеті економіки та підприємницької діляьності

"Маркетинг"

Кваліфікація:  спеціаліст з маркетингу; магістр з маркетингу.

Фахівець з маркетингу виконує переважно діагностичні та частково евристичні професійні й соціально-виробничі завдання, робить економічні розрахунки, збирає та систематизує первинну інформацію як для виконання закріплених за ним посадових обов’язків, так і для потреб структурного підрозділу, де він працює.

Початкові посади випускників: асистент, викладач вищого навчального закладу, викладач професійного навчально-виховного закладу, учитель середнього навчально-виховного закладу, викладач (методи навчання), методист з економічної освіти, науковий співробітник (маркетинг), економіст зі збуту, консультант з ефективності підприємництва, консультант з маркетингу, рекламіст, фахівець з методів розширення ринку збуту, фахівець зі зв’язків з громадськістю та пресою, фахівець-аналітик з дослідження товарного ринку, науковий співробітник (економіка), економіст з договірних і претензійних робіт, економіст з матеріально-технічного постачання, економіст з планування, консультант з економічних питань, оглядач з економічних питань.

Можливість працевлаштування: на підприємствах харчової промисловості, машинобудування, важкої та легкої промисловості, сільського господарства, сфери послуг, освіти, науки і наукового обслуговування.

Випускова кафедра –«Промислового маркетингу».

Облік і аудит”

Кваліфікація: спеціаліст з обліку і аудиту; магістр з обліку і аудиту.

Фахівець з обліку і аудиту виконує завдання пов’язані з обліком, аналізом, плануванням, прогнозуванням, робить обліково-аналітичні розрахунки як для окремих структурних підрозділів підприємства так і для підприємства в цілому в залежності від покладених на нього посадових обов’язків. Готує інформацію про фінансовий стан і результати діяльності підприємства для власників, менеджерів, акціонерів, інвесторів, кредиторів, органи державного управління тощо.

Початкові посади випускників: асистент, викладач вищого навчального закладу, викладач професійного навчально-виховного закладу, методист з економічної освіти, бухгалтер-аналітик на вітчизняних та спільних підприємства всіх форм власності, економіст у фінансових компаніях, бухгалтер або аудитор в аудиторських компаніях; фахівець-аналітик на фондових та товарних біржах; економіст, бухгалтер та аналітик в державних органах виконавчої та законодавчої влади всіх рівнів.

Можливість працевлаштування: усі галузі промисловості, торгівля, фінансово-кредитна сфера, органи виконавчої за законодавчої влади.

Випускова кафедра – „Бухгалтерського обліку та аудиту"”

“Фінанси і кредит”

Кваліфікація: спеціаліст з фінансів та контролю; магістр з фінансів та контролю.

Фахівець з фінансів виконує завдання пов’язані з аналізом, плануванням прогнозуванням фінансових ресурсів. Фахівці цього напрямку організують планування фінансових ресурсів, їх використання, прогнозують заходи щодо фінансового забезпечення усіх суб’єктів господарювання.

Початкові посади випускників: асистент, викладач вищого навчального закладу, викладач професійного навчально-виховного закладу, методист з економічної освіти. Фахівець-фінансист може працювати економістом-фінансистом, який займає управлінські посади у фінансовому, планово-економічному, зовнішньоекономічному, маркетинговому відділах підприємств, комерційних організацій, акціонерних товариств, інвестиційних фондів та компаній, комерційних банків, державних комісій з цінних паперів та фондових ринків, займати посаду провідного спеціаліста страхової компанії.

Можливість працевлаштування: державні, приватні підприємства різних галузей народного господарства, банківські установи, страхові компанії, консалтингові компанії, економічні підрозділи наукових і проектних установ, тощо.

Випускова кафедра – „Економіки та фінансів”

“Економічна кібернетика”

Кваліфікація: спеціаліст з економічної кібернетики; магістр з економічної кібернетики.

Фахівець володіє широким спектром вмінь і навиків з актуарних розрахунків, корпоративних інформаційних систем, ефективності інформаційних систем, моделювання економічної динаміки, комп’ютерних мереж та системного аналізу.

Початкові посади випускників: адміністратори бази даних, з комп’ютерних комунікацій та комп’ютерних систем, аналітик комп’ютерного банку даних, інженери з комп’ютерних систем та з програмного забезпечення комп’ютерів, конструктор комп’ютерних систем, інженер-програміст, програмісти прикладний та системний, експерт з питань комп’ютеризації, економіст, оглядач з економічних питань, економісти з бухгалтерського обліку та аналізу господарської діяльності, з планування, з фінансової роботи.

Можливість працевлаштування: на підприємствах і в установах всіх сфер народного господарства.

Випускова кафедра“Економічної кібернетики”

"Економіка підприємства"

Кваліфікація: бакалавр з економіки підприємства.

Фахівець з економіки підприємства володіє ґрунтовними знаннями з аналізу господарської діяльності підприємства, організовує його логістичну діяльність, визначає шляхи й методи досягнення підприємством найкращих результатів за найменших витрат, використовуючи сучасні інформаційні технології, новітні методи та способи керування інтелектуальними, фінансовими, сировинними й матеріальними ресурсами.

Початкові посади випускників: економіст, керівник підрозділу, економічний радник, консультант (оглядач) з економічних питань, керівник підприємства у різних сферах економіки, фахівець з аналізу ринку праці, ревізор з виробничо-технічних та економічних питань, фахівець з фінансово-економічної безпеки.

Можливість працевлаштування: на підприємствах усіх форм власності; в органах державного управління та місцевого самоврядування; у вищих навчальних закладах.

Випускова кафедра - "Економіки та фінансів"